two timer

Two Timer

Two Timer gra brudnego, elektrycznego bluesa, czerpiąc z korzennych wzorców gatunku, z zachowaniem tradycyjnego, utrzymanego w stylu lat 60-ych i 70-ych brzmienia.
Zespół od ponad 10 lat koncertuje w klubach i festiwalach na świecie m.in. International Blues Challenge Memphis (USA), International Jazz Festival Montreal (CAN), Le Buis Blues (FRA), Rawa Blues, Suwałki Blues Festival, Jimiway Blues Festival, Gdynia Blues Festival, Harmonica Bridge Festival w Toruniu, Blues am Rand (DE), Muddylives Festival (DE) i inne.

Zespół trzykrotnie reprezentował Polskę na międzynarodowym festiwalu International Blues Challenge w Memphis w USA w 2014, 2016 roku, w którym zakwalifikował się do półfinału tego największego wydarzenia bluesowego na świecie oraz w 2020 roku.

Dyskografia zespołu:
2010 – EP „Here it comes”
2014 – LP „Two Timer”
2016 – LP „TBABTG”
2018 – LP „The Big Easy”
2020 – LP „Live In The City”
2022 – LP „The Gumbo Sessions”

Muzyka dostępna jest m.in. w serwisach Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer, Amazon Music, Google Music, YouTube i inne

Skład zespołu:
Piotr Gorzkowski – wokal
Wojtek Rudziński – harmonijka
Ernest Kałaczyński – gitara
Łukasz Rudnicki – bas

Scroll to top